Hopp til innholdet

Starter 20 okt 14:30

Arrangør: Uppsala konstmuseum

Tervetuloa syksyn Taidetreffeille!

Välkommen till höstens konstfika på finska!

Kuten tavallisesti tapaaminen pidetään Uppsalan taidemuseossa. Mervi Junkkonen esittelee Tyra Kleenin näyttelyn Ikuinen etsijä. Sen jälkeen nautitaan kahvit ja kuullaan taiteilija ja arkkitehtuurin tohtori Jan Hietalaa.

Tervetuloa! Vapaa pääsy!

Tai soita numeroon 018-727 24 82, niin saat apua varaukseen. Varaus sulkeutuu 17. lokakuuta.

Ohjelma Aloitamme opastetulla kierroksella näyttelyssä Tyra Kleen – Ikuinen etsijä. Tyra Kleen (1874–1951) oli taiteilija, spiritisti ja maailmanmatkaaja 1900-luvun alussa. Hänen kiinnostuksensa okkultismiin ja henkisyyteen ilmeni symbolistisissa maalauksissa ja litografioissa.

Opastuksen jälkeen on vuorossa kahvitarjoilu ja keskustelu taiteilija ja arkkitehtuurin tohtori Jan Hietalan kanssa. Hän kertoo kolmesta taideprojektistaan. Hägringar – Suomen sodan ruumiita 1918 pohjautuu arkistomateriaaliin ja sitä on esitetty Helsingissä, Tukholmassa, Pariisissa ja Lontoossa. Hän kertoo myös kuvituksistaan Charlotte Birnbaumin toimittamaan Marinettin keittokirjan uuteen painokseen sekä meneillään olevasta työstä Sateenkaaripaviljonki, joka käsittelee HLBTIQ-yhteisöä ja yhteiskuntasuunnittelua.

Ikä: kaikenikäisille Kieli: suomi Maksu: maksuton Paikkojen määrä: 25 Kokoontuminen: Uppsalan taidemuseo, 4. kerros

Tietoa Tyra Kleenistä Tyra Kleen hakeutui okkulttisiin piireihin ja kehitti symbolistisen taiteellisen ilmaisutavan. Hänen taiteensa keskeisenä voimana oli halu tutkia yhteiskunnallisia, uskonnollisia ja sosiaalisia normeja. Näyttely Ikuinen etsijä esittelee Tyra Kleenin taiteilijuutta laajemmin kuin koskaan aiemmin, ja sisältää useita teoksia, joita ei ole aiemmin esitetty.

Lue lisää näyttelystä Tyra Kleen – Ständigt sökande

Tietoa Jan Hietalasta Jan Hietala on taiteilija ja arkkitehtuurin tohtori. Hänen taiteensa keskittyy ihmisten haavoittuvuuteen ja vahvuuteen, mikä antaa hänen teoksilleen syvällisen ja tunteikkaan ulottuvuuden. Hän on taitava piirtäjä, joka käyttää osaamistaan tarkasti ihmiskokemusten tutkimiseen ja kuvaamiseen. Perusteellisen tutkimuksen kautta Jan Hietala luo teoksia, jotka kutsuvat katsojan pohtimaan elämän monimutkaisia puolia ja ihmiskunnan kamppailua.

Tietoa Taidetreffeistä Opit lisää taiteesta yleisesti ja erityisesti suomalaisista taiteilijoista. Taidetreffit järjestetään kahdesti vuodessa. Tarjoamme opastetun kierroksen johonkin museon näyttelyistä ja mahdollisuuden kuulla taiteilijavierasta. Pääset myös kahvittelemaan ja keskustelemaan taiteesta yhdessä toisten kanssa. Suomenkieliset Taidetreffit toteutetaan Uppsalan kunnan suomen kielen hallintoalueen tukivaroilla.


Välkommen till höstens konstfika på finska på Uppsala konstmuseum. Mervi Junkkonen visar Tyra Kleens utställning Ständigt sökande. Sedan blir det fika och ett samtal med Jan Hietala, konstnär och doktor i arkitektur.

Välkommen! Fri entré!

Boka biljett Boka din kostnadsfria biljett på Tickster

Eller ring 018-727 24 82 så får du hjälp att boka. Bokningen stänger 17 oktober.

Program Vi inleder med en guidad visning av utställningen Tyra Kleen – Ständigt sökande. Tyra Kleen (1874–1951) var konstnär, spiritist och världsresenär i det tidiga 1900-talet. Hennes intresse för det ockulta och andliga tog sig uttryck genom symbolistiska målningar och litografier.

Sedan blir det fika och ett samtal med Jan Hietala, konstnär och doktor i arkitektur. Han berättar om tre av sina konstprojekt. Hägringar – lik från finska kriget 1918 är baserad på arkivmaterialet och har visats i Helsingfors, Stockholm, Paris och London. Illustrationerna som ingår i nyutgivningen av Marinettis kokbok, redigerad av Charlotte Birnbaum. Och Regnbågspaviljongen, ett pågående arbete som berör HBTQi och samhällsplanering.

Ålder: alla åldrar Språk: finska Kostnad: kostnadsfritt Antal platser: 25 Samling: Uppsala konstmuseum, våning

Tickster bruker informasjonskapsler for å sikre at du får en best mulig opplevelse. Mer informasjon om cookies.